Головна » 2017 » Квітень » 19 » Громада Кіровоградщини стала ближчою до природи
08:18
Громада Кіровоградщини стала ближчою до природи

Під час головної події акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка відбулась на території Чорноліського лісгоспу 13 квітня, разом садили ліс близько 200 юних і дорослих шанувальників лісу. Це учні восьми шкільних лісництв Знам’янщини, представники молодіжного парламенту Кіровоградщини та молодіжної ради заводу «Гідросила», Українського товариства мисливців і рибалок, органів влади, депутати обласної ради, працівники засобів масової інформації.

- Акція має велике значення для степової Кіровоградщини. За всі роки її проведення з участю 22 тисяч волонтерів, які переймаються долею рідної землі, зелені простори краю примножилися 710 гектарами лісів, - відзначила, відкриваючи захід,  начальник облуправління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко. З вітальним словом до учасників заходу звернувся заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Коломійцев.

 

У розмові з представниками ЗМІ очільник лісової галузі області підкреслила, що, незважаючи на труднощі з фінансуванням, працівники лісового господарства роблять все від них залежне, щоб захистити й примножити результати праці не одного покоління лісівників. На Кіровоградщині завершується весняна лісокультурна кампанія, під час якої створено 560 га лісових насаджень, з них 110 гектарів - нові ліси. Триває комплекс протипожежних заходів, щоб не допустити виникнення пожеж у лісових масивах.

 

За гарною традицією дружну родину юних лісівників у свято лісонасадження поповнило нове шкільне лісництво - «Зелений дивосвіт» Знам’янської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату, учні якої вже не один рік допомагають лісівникам створювати ліс. Вихованці дитячого зразкового колективу «Веселка» зробили захисникам природи хореографічний подарунок.

 

Працівники лісової охорони провели для юних помічників майстер-клас, здивувавши їх тим, як садяться сіянці дуба черешчатого із закритою кореневою системою за допомогою мотобура. Основна ж робота  виконувалась традиційним способом - під меч Колесова, усього було висаджено до п’яти тисяч молодих деревець.

 

 

Учасники акції придбали вирощені у лісогосподарських підприємствах саджанці декоративних рослин для озеленення власних подвір’їв. На знак подяки за допомогу учні отримали від лісівників посадковий матеріал для озеленення навчальних закладів, а також солодкі  подарунки.

 

 

 

  

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 368 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: