Головна » 2020 » Грудень » 14 » Інформація для покупців дров:Чим відрізняється кубометр дров від складометра?
16:44
Інформація для покупців дров:Чим відрізняється кубометр дров від складометра?

Громадянам, які купують дрова паливні, варто розібратися в одиницях виміру кількості дров. В лісових господарства дрова можна придбати в наступних одиницях виміру: складометр або кубічний метр.

Кубічний метр - це обсяг куба з довжиною ребра, що дорівнює 1-му метру (метр в ширину, метр у висоту і метр в довжину). Якщо укласти цей куб деревиною - ми отримаємо «куб» лісу (кубометр).

Для деревини, котра використовується на дрова, застосовують термін складометр – складають деревину в штабелі. Ця міра є проміжною і допоміжною для обліку дров.  Складочна міра дозволяє швидко визначити обсяги через визначення об’єму паралелепіпеда, в котрий вписується складений штабель дров. При цьому не проводяться обміри кожного куска дерева.

Для того, щоб дізнатися скільки кубів в складометрі, потрібно отриману цифру помножити на укладальний коефіцієнт. У грубій формі, найчастіше, цей коефіцієнт становить 0,7. Але існують більш точні показники коефіцієнта для різних типів дров, які приводяться в спеціальних таблицях нормативних документів.

Ольга Артеменко,

т.в.о.головного лісничого ДП  «Компаніївський лісгосп»

 

 

 

 

 

Переглядів: 786 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Ольга  
0
Куплю дрова..як з нами зв`язатись?
0974499570

Ім`я *:
Email *:
Код *: