Головна » 2020 » Грудень » 14

З наближенням новорічних свят лісівники ДП «Компаніївський лісгосп» мобілізовують свої зусилля на  охорону хвойних насаджень від самовільного вирубування. 

У минулі вихідні лісова охорона зафіксувала  в Новгородківському районі на плантації новорічних  дерев сосни приватний легковий автомобіль. Оскільки, чоловік,жінка і дитина, прогулюючись між рядів молодих дерев сосен,  мали в руках ножівку, то ціль їхнього візиту незаконно зрубати ялинку була очевидна. Але незаконно зрубати новорічну красуню завадили лісові патрулі .Після проведення роз’яснювальної роботи та враховуючи те, що шкоди лісовому господарству завдано не було «порушників» відпустили.

Лісова охорона попереджає,  що значно простіше і безпечніше купити легальну новорічну ялинку аніж пробувати незаконно рубати хвойне дерево.

Лісоохоронці Компаніївського лісового господарства  патрулюють хвойні насадження в передноворічний період  ц ... Читати далі »

Переглядів: 187 | Додав: Юлия | Дата: 14.12.2020 | Коментарі (0)

Громадянам, які купують дрова паливні, варто розібратися в одиницях виміру кількості дров. В лісових господарства дрова можна придбати в наступних одиницях виміру: складометр або кубічний метр.

Кубічний метр - це обсяг куба з довжиною ребра, що дорівнює 1-му метру (метр в ширину, метр у висоту і метр в довжину). Якщо укласти цей куб деревиною - ми отримаємо «куб» лісу (кубометр).

Для деревини, котра використовується на дрова, застосовують термін складометр – складають деревину в штабелі. Ця міра є проміжною і допоміжною для обліку дров.  Складочна міра дозволяє швидко визначити обсяги через визначення об’єму паралелепіпеда, в котрий вписується складений штабель дров. При цьому не проводяться обміри кожного ку ... Читати далі »

Переглядів: 784 | Додав: Юлия | Дата: 14.12.2020 | Коментарі (1)

З наближенням новорічних свят лісівники Компаніївського лісового господарства мобілізовують свої зусилля на заготівлю новорічних ялинок та реалізацію їх населенню, а також на охорону хвойних насаджень від самовільного вирубування. 

В лісовому фонді державного підприємства «Компаніївський лісгосп»  хвойні лісонасадження складають 611 га,  в тому числі в Компаніївському лісництві – 139 га, Кропивницькому  – 234 га, Новгородківському –238 га.

Крім того, на спеціальних плантаціях  на площі 58 га зростають хвойні новорічні дере ... Читати далі »

Переглядів: 185 | Додав: Юлия | Дата: 14.12.2020 | Коментарі (0)

Щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні лісівники ДП «Компаніївський лісгосп» схиляють голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддають данину пошани всім ліквідаторам аварії, які зробили вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та захистили Україну і весь світ від руйнівної дії радіації.

У ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь і працівники нашого підприємства – водій Компаніївського лісництва Калінчук Володимир Миколайович та водій Компанївського лісництва нинішній пенсіонер Сірьогін Микола Миколайович, які разом з ... Читати далі »

Переглядів: 192 | Додав: Юлия | Дата: 14.12.2020 | Коментарі (0)

 

Юні лісівники шкільного лісництва «Зелена Планета», що діє при КЗ «Компаніївське НВО» із теоретичного курсу бесід про охорону птахів взимку добре розуміють, як сутужно птахам у зимову пору знайти їжу. Саме тому вони постійно турбуються про співучих санітарів лісу, регулярно підгодовують птахів, дбають про чистоту годівниць, їх наповнення. Разом ми виготовляємо та розвішуємо годівниці, створили справжню їдальню для пернатих, яку поставили на шкільному подвір`ї, щоб мати змогу частіше годувати та спо ... Читати далі »

Переглядів: 198 | Додав: Юлия | Дата: 14.12.2020 | Коментарі (0)