Головна » 2020 » Грудень » 31

Прийміть мої щирі вітання з Різдвом і Новим роком!

Рік, що минає, став своєрідною перевіркою на міцність для лісового господарства України! Ми вперше за часи незалежності втратили значні площі через пожежі, як наслідок - змушені шукати нові ресурси і можливості для забезпечення стабільної роботи підприємств і лісовідтворення.

Хочу зазначити, що цей іспит ми витримали гідно: через пожежі постраждали більше десятків тисяч гектарів зеленого багатства, але завдяки злагодженій роботі працівників державної лісової охорони з організації гасіння та профілактики лісових пожеж ще більше лісів було врятовано.

Вже розпочато підготовку до пожежонебезпечного періоду наступного року та залісено території. Хоча на нас у наступному році чекає баг ... Читати далі »

Переглядів: 180 | Додав: Юлия | Дата: 31.12.2020 | Коментарі (0)

Відходить в історію 2020 рік… Незабаром ми перегорнемо його  останню сторінку. Цей високосний рік приніс нові  випробування для всього людства, він був роком боротьби за життя і здоров`я, за виживання… Питання охорони та захисту праці лісівників також було  особливо актуальне. Працівникам Компаніївського лісового господарства довелось пережити колективну самоізоляцію, дистанційну роботу  для управлінського апарату підприємства.  Але  ліс потрібно було садити, доглядати, охороняти від пожеж, шкідників і браконьєрів, тому лісове господарство не мало можливості навіть тимчасово призупинити діяльність.

 Так, попри всі труднощі в минаючому році, колектив Компаніївського лісового господарства успішно виконав річні завдання регіональної екологічної програми «Ліси Кіровоградщини». Ми збагатили степову Кірово ... Читати далі »
Переглядів: 190 | Додав: Юлия | Дата: 31.12.2020 | Коментарі (0)

2020 рік зробив великий внесок в людську історію. Він був не простим.

Якщо  і не здійснив окремих бажань, то однозначно  зробив нас  усіх сильнішими, витривалішими у незвичних повсякденних умовах, заставив переосмислити цінності та навчив розставляти приорітети, цінувати здоров‘я і все те, що маємо…

Для працівників Компаніївського лісгоспу «карантинний» 20-й рік був не простим  не тільки  в професійній діяльності, він став нетрадиційним і для його проводів  31 грудня. Отримавши легке розчарування від скасування звичної корпоративної новорічної вечірки, ми все ж розуміли, що краще у ці особливі передноворічні дні  поберегтися,  не ризикувати, а відсвяткувати Новий рік у вузь ... Читати далі »

Переглядів: 207 | Додав: Юлия | Дата: 31.12.2020 | Коментарі (0)

  

На обліку первинної профспілкової організації ДП «Компаніївський лісгосп» перебуває 17 пенсіонерів. Усі вони, гідно виконуючи свій професійний обов’язок, багато років життя присвятили примноженню лісових багатств степової Кіровоградщини. Про них у нашій лісовій родині ми ніколи не забуваємо і в міру можливості допомагаємо.

У передноворічні дні працівники лісгоспу традиційно відвідали своїх колег-ветеранів  і вручили їм подарунки – ялинку і солодощі. Ветерани завжди радо зустрічають св ... Читати далі »

Переглядів: 185 | Додав: Юлия | Дата: 31.12.2020 | Коментарі (0)

Лісівники Компаніївщини вдячні громадськості, місцевому населенню, органам місцевого самоврядування, органам влади, усім засобам масової інформації за активну позицію щодо збереження та примноження лісових багатств степової Кіровоградщини. Спасибі всім, хто любить, береже і рятує ліс, шанує працю лісівників.

Адміністрація державного підприємства «Компаніївське лісове господарство» щиро вітає усіх краян з Новорічно-Різдвяними святами і віншує вас здоров`ям, добром, любов`ю і миром!

Хай здійснює бажання Новий  2021рік!

... Читати далі »

Переглядів: 182 | Додав: Юлия | Дата: 31.12.2020 | Коментарі (0)

Спливає 2020 рік…Підсумовуємо зроблене, замислюємось над помилками, складаємо плани на майбутнє… Попри всі складнощі 2020 року спільними  зусиллями трудового колективу державного підприємства «Компаніївське лісове господарство» зроблено немало добрих  важливих суспільних справ:

  1. Створили 25 га нових захисних лісових насаджень
  2. Провели лісовідновлення на пло ... Читати далі »
Переглядів: 183 | Додав: Юлия | Дата: 31.12.2020 | Коментарі (0)

В передноворічний період  професія «лісівник» набуває особливої значимості. Зрозуміло чому, адже  переважна більшість любителів живої новорічної ялинки неодмінно згадує про працівників лісу і шукає площадки продажу новорічних дерев від місцевих  виробників-лісгоспів.

Державне підприємство «Компаніївське лісове господарство» спеціалізується на вирощуванні новорічних дерев сосни кримської, яка щорічно має неабиякий попит серед кропивничан і жителів області.

То ж познайомимо відвідувачів сайту підприємства люди яких спеціальностей працюють у лісгоспі, хто вирощує новорічні дерева і молоді ліси в степовій Кіровоградщині.

Окремий загін лісових кадрів на підприємстві складають працівники державної лісової охорони.  Їх то,власне, і називають лісівниками. Державна лісова охорона має функції контролю за дотриманням встановленого порядку лісокористування, попередження та припинення дій, що можуть зашкодити лісові. До складу д ... Читати далі »

Переглядів: 177 | Додав: Юлия | Дата: 31.12.2020 | Коментарі (0)

На думку багатьох  пересічних громадян,  лісівники у грудні місяці  займаються лише продажем вирощених новорічних ялинок.  Так, тема реалізації новорічних ялинок для працівників лісу  є актуальною в грудні місяці, але це є не єдиною роботою, яку вони  виконують. Крім заготівлі новорічних дерев , лісові господарства мобілізують свої зусилля на охорону хвойних лісів від самовільних рубок. Лісова охорона патрулює насадження хвойних молодняків і плантацій цілодобово.  В цей час лісництва завершують виконання річних планів по проведенню рубок, пов’язаних з формуванням і оздоровленням лісів, заготовляють лісо продукцію – ділову та дров`яну деревину і відпускають її споживачам. У грудні працівники лісу розпочинают ... Читати далі »

Переглядів: 170 | Додав: Юлия | Дата: 31.12.2020 | Коментарі (0)

Сезон полювання на хутрового звіра на Кіровоградщині триватиме до 17 січня 2021 року включно. Проводити полювання на зайця дозволено щонеділі. За день можна вполювати одну особину хутрового звіра.

ДП «Компаніївський лісгосп» нагадує мисливцям, що  на полюванні необхідно мати при собі відстрілочну картку або ліцензію, посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушення правил полювання, дозвіл на зброю, а також паспорт на собак мисливських порід у разі їх використання.

Крім того, під час полювання необхідно дбати про безпеку життя й дотримуватися встановлених правил поводження з вогнепальною мисливською зброєю.

Лісова охорона постійно патрулює підвідомчі угіддя і попереджає: за поруше ... Читати далі »

Переглядів: 165 | Додав: Юлия | Дата: 31.12.2020 | Коментарі (0)