Головна » 2020 » Грудень » 1 » Як вирощують новорічні сосни в Компаніївському лісгоспі
16:37
Як вирощують новорічні сосни в Компаніївському лісгоспі

 

В Компаніївському лісгоспі на новорічних плантаціях зростають хвойні деревця сосни кримської. Сосни кримські більш «пухнасті», ніж інші хвойні деревця, довше стоять у домівках і не осипаються. Саме тому вони користується найбільшим попитом серед всіх видів новорічних дерев у мешканців Кіровоградщини.

На спеціальні плантації, ділянки лісового фонду,  лісівники весною чи восени висаджують одно або дворічні сіянці сосни. Протягом 4-6 років лісові культури вирощують, щорічно  декілька разів проводять догляди за ними шляхом виполювання бур’янів та просапування. За цей час молоді сосенки вже досягають висоти  1м і більше, набувають товарного вигляду і стають придатними для реалізації, як новорічні ялинки. На один гектар в лісництвах  висаджують 5- 7 тисяч штук саджанців сосни.

В 2020 році в лісгоспі створено 3.7 га плантацій новорічних дерев, в тому числі весною в Кіровоградському лісництві на площі 2.3 га висаджено 15.3 тисячі штук сіянців сосни кримської, а восени – в Компаніївському лісництві на площі 1.4 га висаджено 9.3 тисячі штук.

Так щорічно в лісгоспі створюють не менше 3 га новорічних плантацій, на яких згодом здійснюється заготівля  і подальша реалізація новорічних ялинок. Всього в Компаніївському лісгоспі на даний час 121 тисяч штук новорічних сосен зростають  на загальній площі 57,7 га, з них для реалізації в цьому році пригодні 16,6 тис. штук.

 Новорічні деревця сосни кримської в компаніївських лісівників є різного розміру, на всі смаки вибагливих покупців. Новорічну красуню для власних домівок і просторих офісів, шкіл, дитячих садочків, будинків культури, зовсім маленькі і високі – кожен зможе підібрати для себе за смаком.

Прес-служба  ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

Переглядів: 172 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: