Головна » 2020 » Січень » 3 » Лісівники Кіровоградщини реалізували 42,5 тисячі новорічних дерев
15:30
Лісівники Кіровоградщини реалізували 42,5 тисячі новорічних дерев

Напередодні зимових свят лісогосподарські підприємства Кіровоградщини реалізували оптовим і роздрібним споживачам 42 545 штук новорічних ялинок на суму 4,2 млн. гривень. (Із цієї кількості близько шести тисяч пухнастих красунь придбали жителі Кропивницького під час обласного лісового ярмарку). Відпускна ціна дорівнювала в середньому 98 гривням за одну ялинку. Виручені з продажу зеленої продукції кошти витратять на проведення лісівничих заходів, направлених на збільшення лісистості області.

Святковою продукцією лісові господарі торгували на ялинкових базарах поруч із адміністративними приміщеннями лісгоспів та лісництв, на майданчику біля обласного управління лісового та мисливського господарства, а також у різних торгових точках населених пунктів Кіровоградщини.

Попит на вирощені лісівниками сосни та ялини з року в рік збільшується. Порівняно з 2018-м продано майже на 7 тисяч штук дерев більше. Найактивніше йшла реалізація у Долинському (11,2 тис. хвойних деревець), Оникіївському (8 тис.), Олександрівському та Чорноліському (по 5,5 тис.) лісгоспах.

Упродовж листопада-грудня працівники державної лісової охорони спільно з правоохоронцями та представникими держекоінспекції здійснили понад 600 рейдів з охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування. За їх результатами випадків незаконної рубки ялинок не виявлено.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 255 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: