Головна » 2017 » Квітень » 26 » Лісівники розглянули підсумки господарсько-фінансової діяльності
09:07
Лісівники розглянули підсумки господарсько-фінансової діяльності

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства 25 квітня під головуванням начальника управління Наталії Ревенко відбулось засідання колегії.

Робота колегії розпочалась із вручення відзнак переможцям трудового суперництва, у якому перше місце здобули працівники Голованівського лісгоспу, друге – оникіївські лісівники, третє – колектив Олександрівського лісгоспу. Останню сходинку посів Компаніївський лісгосп.

У порядку денному розглядались підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за I квартал 2017 року, ефективність використання лісосировинних ресурсів, хід весняних лісокультурних робіт та профспілкова діяльність у лісгоспах.

За словами першого заступника начальника управління – головного лісничого Олега Середюка, на Кіровоградщині створено 372 га лісових культур, з них 51 га нові ліси. Доповнення проведено на площі 210 га, у тому числі нові ліси 53 га.

За звітний період у підвідомчих лісах виникло дві пожежі на площі 0,4 га. Обсяг виявлених незаконних рубок становив 10куб. м. Сума завданої шкоди 58,2 тис. грн., відшкодовано 19 тис. грн.

Рубки догляду в молодняках проведені на площі 206 га. Під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів заготовлено 25478 куб. м ліквідної деревини. Від рубок головного користування заготовлено 9958 куб. м ліквідної деревини.

Із загального обсягу заготовленої деревини реалізовано в круглому вигляді 32 тис. куб. м.

Загальний вихід лісоматеріалів круглих від усіх видів рубок становив 22,1%, техсировини – 75.2% та дров паливних – 2.3%.

 

Обсяг реалізованої продукції становив 49,3 млн. грн.

На заходи з охорони праці підвідомчими підприємствами витрачено 569 тис. грн., або 710 грн. на одного працівника.

До всіх рівнів бюджету та фондів лісогосподарськими підприємствами сплачено 22,4 млн. грн. У півтора разу зріс розмір середньої заробітної плати - до 11 348 грн.

Про використання лісових ресурсів інформував заступник начальника управління Олександр Кваша. Так, ціна знеособленого кубометра реалізованої деревини зросла на 19 % і становить 1 209 грн. Деревообробними підрозділами підприємств перероблено 2945 куб. м та випущено продукції переробки на суму 7 млн. 991 тис. грн. Середня заробітна плата працівників, задіяних у переробці деревини, становить 14 754 грн.

У підсумковому слові начальник управління Наталія Ревенко подякувала колегам за проведену роботу в рамках весняної лісокультурної кампанії, яка, починаючи з 2016 року, проходить в умовах відсутності бюджетного фінансування. Керівник підкреслила, що Кіровоградська область одна з небагатьох в Україні, у яких створюють захисні насадження. У 2017 році планується сторити 245 га нових лісів. Це другий показник по країні, який свідчить про піклування кіровоградських лісівників про майбутні покоління.

Очільник лісової галузі області наголосила на необхідності посилення контролю за дотриманням правил пожежної безпеки з боку громадян з метою попередження виникнення пожеж.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 345 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: