Головна » 2017 » Квітень » 28 » Лісівники та рятівники відпрацювали злагодженість дій під час гасіння умовної пожежі
15:06
Лісівники та рятівники відпрацювали злагодженість дій під час гасіння умовної пожежі

На базі Крилівського лісництва ДП «Світловодський лісгосп» 27 квітня відбулись семінар-нарада та спільні тактико-спеціальні навчання по гасінню умовної пожежі лісового масиву. У них взяли участь головні лісничі лісогосподарських підприємств на чолі з першим заступником начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олегом Середюком та завідувачем сектору лісового господарства Ларисою Романською, а також працівники Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

  

Учасники наради розглянули порядок дій при виникненні великих пожеж у лісах, ознайомились із видами лісових пожеж, небезпечними факторами, на які слід зважати під час ліквідації пожеж. Крім того переглянули навчальний відеофільм про організацію гасіння лісових пожеж, зокрема з використанням авіації та безпілотних літальних апаратів. Увагу присутніх було зосереджено на профілактичній роботі по недопущенню виникнення пожеж у лісових насадженнях та організації взаємодії під час проведення спільних рейдових перевірок з охорони лісу.

Тактико-спеціальні навчання пройшли у лісовому масиві Крилівського лісництва. Під час їх проведення були задіяні сили та засоби Онуфріївського, Світловодського й Чорноліського лісгоспів, а також Держслужби з надзвичайних ситуацій.

 

Присутні стали свідками гасіння двох пожеж. Першу - займання хвойної підстилки та сухої трави, яке виникло через необережне поводження невстановлених осіб з вогнем, - за допомогою переносних ранцевих установок загасила оперативна група працівників Світловодського лісгоспу.

Низову пожежу на площі 0,8 га ліквідовували спільними зусиллями лісівників та пожежних. При цьому були застосовані такі технічні засоби, як система телевізійного спостереження, малий лісопожежний комплекс на базі УАЗу, трактор, який створював мінералізовану смугу з метою обмеження розповсюдження полум’я, квадрокоптер - для визначення площі лісу, охопленої полум’ям, та напрямку розвитку пожежі, а також пожежні автомобілі та квадроцикл.

 

Практичне відпрацювання показало швидке реагування на небезпечну ситуацію та злагодженість дій залучених служб під час гасіння умовної пожежі.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 391 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: