Головна » 2020 » Грудень » 14 » Не допустимо самовільних вирубок хвойних насаджень!
16:44
Не допустимо самовільних вирубок хвойних насаджень!

З наближенням новорічних свят лісівники Компаніївського лісового господарства мобілізовують свої зусилля на заготівлю новорічних ялинок та реалізацію їх населенню, а також на охорону хвойних насаджень від самовільного вирубування. 

В лісовому фонді державного підприємства «Компаніївський лісгосп»  хвойні лісонасадження складають 611 га,  в тому числі в Компаніївському лісництві – 139 га, Кропивницькому  – 234 га, Новгородківському –238 га.

Крім того, на спеціальних плантаціях  на площі 58 га зростають хвойні новорічні деревця різного віку.

         На виконання розпорядження голови Кіроградської ОДА від 01.12.2020 р. №804-р «Про комплекс заходів, пов’язаних з реалізацією новорічних ялинок та охороною хвойних насаджень від незаконних порубок у передноворічний період 2020/2021 рр.» та наказів Держлісагентства України і обласного управління лісового та мисливського господарства щодо посилення охорони хвойних насаджень у різдвяно-новорічний період 2021 року ДП «Компаніївський лісгосп» посилив наземне патрулювання хвойних молодняків силами лісової охорони на закріплених дільницях .

Крім того, в лісгоспі затверджено план проведення спільних рейдів з представниками правоохоронних та природоохоронних  територіальних органів. Лісоохоронці патрулюють хвойні насадження в передноворічний період цілодобово.

Лісова охорона ДП «Компаніївський лісгосп» звертається до всіх краян з проханням проявити свідомість і порозуміння, аби спільно сприяти збереженню вічнозелених насаджень рідного краю.  Радимо всім, хто купує новорічну лісову красуню, обов’язково звертати увагу на наявність  бирки, відсутність якої свідчить про незаконну вирубку дерева.

Лише спільними зусиллями ми зможемо запобігти нанесенню значної шкоди і збитків нашому довкіллю.

Прес-служба ДП «Компаніївський лісгосп»

 

 

 

Переглядів: 186 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: