Головна » 2017 » Лютий » 23 » Перше місце на обласній олімпіаді з екології
12:32
Перше місце на обласній олімпіаді з екології

На жаль, щоразу крокуючи лісом або Лісопарковою зоною, бачиш під ногами сміття. Засіяні кіровоградські землі пластмасовими «квітами» від півночі до півдня, від заходу до сходу -  всюди вони.В  житті українського населення вироби з пластмаси є невід’ємною складовою  побуту. А після їх використання пластик опиняється на смітниках, не розкладаючись більше 200 років, а під час горіння виділяються шкідливі речовини, перешкоджаючи газообміну  у ґрунті та воді.

  

Вихованці шкільного лісництва ДЕГО «Флора» постійно проводять акції по прибиранню природорожних зон лісу. А ще вирішили перевірити, як пластик впливає на живі організми. Проведено ґрунтовне дослідження з використанням методів біоіндикації. Встановлено, що поліетилен і поліпропілен негативно впливають на живі організми.

Після цього школярі провели низку акцій, закликаючи населення відмовитися від поліетиленових виробів. А високий науковий рівень дослідження оцінено під час проведення олімпіади з екології.

19 лютого учениця ЗОШ №3 ім. О.Журливої і активна учасниця шкільного лісництва ДЕГО «Флора» Горбань Анна виборола перше місце на обласній олімпіаді з екології і буде представляти Кіровоградську область на Всеукраїнському етапові.  

Переглядів: 455 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: