Головна » 2020 » Грудень » 7 » Подбаємо про крилатих рятівників лісу разом!
09:14
Подбаємо про крилатих рятівників лісу разом!

Не лише вміння співати робить пташок нашими улюбленцями. З раннього ранку до пізнього вечора вони знищують  шкідників – на ланах, у садах і, звичайно ж, у лісі. Головний санітар лісу – дятел. Він вистукує дерева будь-якої пори року й видобуває комах та різних личинок навіть під корою та в деревині. А довгохвоста спритна синиця обстежує за годину майже 150 дерев. Маленький корольок за один сезон знищує до 10 мільйонів ворогів лісу. Від такої «санінспекції» шкідникам важко сховатися.

Підраховано, що на кожному гектарі лісу птахи знищують протягом року від 28 до 95 кілограмів шкідливих комах. Це, звісно, дуже багато, але може бути й більше, якщо ми допоможемо. Та ні, не комах ловити підсакою! Ми можемо й повинні постійно дбати про птахів.

Зимової пори на снігу й навіть у гніздах знаходять замерзлих, украй виснажених пташок. Чимало синичок гинуть узимку від нестачі кормів Отож їх неодмінно треба підгодовувати. Співучі санітари охоче дзьобають насіння лопуха, лободи, кропиви, а також соняшника, гарбузів, плодів калини, горобини. Синиці, повзики та дятли їдять несолоне сало,рештки наших страв.

8 грудня у Всесвітній день клімату стартує всеукраїнська акція «Нагодуй птахів взимку, організована Державним агентством лісових ресурсів України. В цей день буде проведено організоване розвішування годівничок на територіях лісгоспів, дитсадків, шкіл, в парках, скверах.

Активними учасниками акції стануть і юні лісівники учнівських лісництв «Зелена Планета» та «Флора». 

Вони знають, що птахи  - природні вороги шкідників дерев, тому їх треба оберігати і підгодовувати взимку.

ДП «Компаніївський лісгосп» закликає всіх дорослих залучати своїх дітей до заготовлення корму та підгодівлі птахів!

Подбаємо про крилатих рятівників лісу разом!

Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 245 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: