Головна » 2020 » Грудень » 7 » Українська Хустка – долі берегиня
09:18
Українська Хустка – долі берегиня

7 грудня вдруге відзначається Всесвітній День Української Хустки!

В українській традиції хустка не тільки підкреслює красу жінок, вона також є сімейним оберегом, що зміцнює силу любові, турботи про близьких і мудрість, що передається по жіночій лінії роду. Необхідно завжди пам’ятати про важливість теплого родинного зв’язку між поколіннями»,

Здавна хустка вважалась українським національним аксесуаром, який зберігає в собі старовинні традиції. Хустка є символом прихильності, любові, вірності, прощання, скорботи, оберегом і важливим ритуальним предметом. Це —  невід’ємна частина української культурної спадщини.

Вона була маркером соціального стану жінки. Молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки — темні, вдови — чорні. Незаміжні дівчата часто вив’язувались вінкоподібно.

Образ хустки був символічним виявом прихильності. Протягом століть хустина була в Україні найдорожчим подарунком, яка символізує домівку та матір.

Сьогодні яскраві хустки поступово завойовують прихильність не тільки українок, а й модниць всього світу. А от же українське вкотре стає світовим трендом.

В цей день жінки-лісівнички Компаніївського лісового господарства – шанувальники Української Хустки приєднуються до Міжнародного онлайн флешмобу «Українська Хустка»: #День_Української_Хустки #ДУХ #Українська_Хустка , щоб стати учасниками Міжнародного рекорду.

Відроджуємо, поважаємо, пропагуємо наші українські традиції – це генетичні скарби нашого народу. Традиції – це наше минуле і майбутнє…

Ірина Артемєва,

Голова профкому ДП «Компаніївський лісгосп

 

 

Переглядів: 193 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: