Головна » 2017 » Квітень » 26 » В облдержадміністрації розглянули заходи щодо забезпечення протидії лісовим пожежам
09:08
В облдержадміністрації розглянули заходи щодо забезпечення протидії лісовим пожежам

25 квітня під головуванням першого заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Під час засідання значна увага приділялась заходам щодо забезпечення протидії масовим лісовим пожежам.

 Як зазначила, доповідаючи, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко, з метою посилення охорони лісів від пожеж лісівниками вжито низку заходів. Підприємства мають 2 пожежних автомобілі, 3 лісових пожежних модулі, 36 тракторів з ґрунтообробним обладнанням, 11 екскаваторів та 2 бульдозери. Додатково обладнано для гасіння лісових пожеж два автомобілі та 3 тракторних причіпи, на які встановлено пожежні модулі. Також у наявності є 155 ранцевих лісових вогнегасників і 31 мотопомпа. На випадок гасіння великих лісових пожеж створені резерви паливно-мастильних матеріалів в кількості 6000 л. У ДП «Олександрівський лісгосп», ДП «Онуфріївський лісгосп» та ДП «Світловодський лісгосп» працюють телевізійні системи нагляду за виникненням лісових пожеж. У ДП «Світловодський лісгосп» функціонує лісова пожежна станція. На пожежонебезпечний період тут сформована команда пожежогасіння в кількості 25 чоловік. 

У всіх лісництвах створена відомча пожежна охорона із числа працюючих, проведено навчання з державною лісовою охороною щодо взаємодії на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, розроблено графіки чергування по лісництвах та лісгоспах, поновлено пункти зосередження пожежного інвентарю, забезпечено цілодобове патрулювання пожежонебезпечних лісових масивів. Так, з початку року проведено 375 рейдів по виявленню порушників Правил пожежної безпеки в лісах України. До адміністративної відповідальності притягнуто одну особу.

Лісогосподарськими підприємствами створено 256 км мінералізованих смуг, проведено догляд за мінералізованими смугами на протязі 993 км, перекрито 199 позапланових доріг, виставлено 99 шт. наглядної агітації, проведено 113 виступів в засобах масової інформації, проведено 221 лекцію з громадянами на протипожежну тематику.

За підсумками засідання комісії прийнято рішення заборонити у пожежно-небезпечний період розведення багать у лісових масивах, випалювання трави й стерні у лісозахисних смугах. На період високого та надзвичайно високого класів пожежної небезпеки вводитимуться тимчасові обмеження на відвідування населенням лісових масивів та в’їзд до них автотранспортних засобів.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 370 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: