Головна » 2020 » Грудень » 3 » Відкриймо серце для добра!
20:20
Відкриймо серце для добра!

3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю – день сприйняття, осмислення, розуміння суті й особливостей щоденного життя людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням людству про його обов'язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства - людей із інвалідністю.

В ДП «Компаніївський лісгосп» працює три працівники з  інвалідністю. Всі вони займають посади працівників державної лісової охорони.

 Адміністрація лісгоспу у співпраці з профкомом підприємства  в повсякденній діяльності   роблять все необхідне для забезпечення соціальної підтримки людей цієї категорії.  На підприємстві вживаються заходи безпеки праці, які відповідають специфічним особливостям цієї категорії працівників, а також створюються для них умови праці з урахуванням індивідуальних програм реабілітації, забезпечуються інші встановлені чинним законодавством для інвалідів соціально-економічні гарантії.

Так, наприклад, участь майстрів лісу-інвалідів  у рейдах по охороні лісу від самовільних рубок у нічний час допускається лише з їх згоди і за умови, що це не суперечить медичним рекомендаціям. Залучення інвалідів до наднормових робіт можливе  також лише з їх згоди і за умови, що це не суперечить медичним рекомендаціям. Працівникам з інвалідністю в лісгоспі завжди надається відпустка у зручний для них час. При необхідності підприємство і профком надають посильну матеріальну допомогу на лікування при загострені їх хвороб.

Інвалідність - це не вирок. Таким людям важлива постійна увага і турбота суспільства! Практика показує, що люди з інвалідністю в ДП «Компаніївське лісове господарство» на посадах, що відносяться до державної лісової є хорошими фахівцями і сумлінно виконують посадові обов’язки, вони є активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових працівників колективу.

Наш обов′язок – допомагати таким людям в повсякденному житті, створювати такі умови, які б дали їм можливість відчувати комфортне сьогодення.  

Від імені колективу лісівників Компаніївського лісового господарства щиро бажаю всім людям з інвалідністю здоров’я, оптимізму, родинного затишку, шанобливого й поважного ставлення. Здоров’я і успіхів всім, хто переймається цією проблемою!  Відкриймо серце для добра!

Ірина Артемєва,

 голова профкому ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 226 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: