Головна » 2021 » Січень » 22 » Взаємодія Компаніївських лісівників з громадськістю та ЗМІ у 2020 році
16:44
Взаємодія Компаніївських лісівників з громадськістю та ЗМІ у 2020 році

ДП «Компаніївський лісгосп» при взаємодії з громадськістю та засобами масової інформації забезпечує прозорість та відкритість діяльності підприємства, висвітлення основних  аспектів роботи. Підприємство активно співпрацює з територіальними громадами зони своєї діяльності.

Працівники лісгоспу в щоденній своїй роботі працюють над відновленням позитивної суспільної думки про роботу лісівників та лісової галузі. Актуальні питання громадськості щодо лісового господарства є пріоритетними в роботі Компаніївського лісового господарства.   Зустрічі лісової охорони лісгоспу з представниками громад є постійними. Лісоохоронці доносять населенню зони діяльності лісгоспу позицію лісівників, розповідають про напрямки роботи лісогосподарського підприємства, вислуховують бачення громадськості з тих чи інших питань.

Протягом  минулого року працівниками лісової охорони Компаніївського, Кіровоградського та Новгородківського лісництв систематично проводились зустрічі  з представниками  місцевих громад, громадськістю, населенням, на яких обговорювались питання запланованих лісогосподарських заходів на 2020 рік. В пожежонебезпечний період лісівники  постійно проводили роз’яснювальну роботу серед населення громад щодо дотримання правил пожежної безпеки  в лісах. Питання недопущення засмічення лісових масивів побутовими відходами, охорона лісових масивів від самовільних рубок та розміри штрафів за самовільні порубки лісу – це ті питання, яким лісова охорона приділяє значну увагу  у щоденній роботі  у комунікації  з територіальними громадами.

Підтриманню позитивного іміджу лісівників сприяє широке висвітлення роботи Компаніївського лісгоспу на сайті підприємства та у районних газетах.    У 2020 році   на сайті підприємства було розміщено 564 статей, опубліковано 62 публікацій в районних і місцевих газетах.

Покращенню роботи підприємства у минулому році по взаємодії з громадськістю та ЗМІ сприяло те, що в лісгоспі визначено фахівця, відповідального за пресу, постійне інформування ОТГ стосовно результатів діяльності лісогосподарських підприємств, налагодження контактів із організаціями громадянського суспільства та пресою.

Важливим заходом Компаніївського лісгоспу по роботі з громадськістю  є проведення акцій з посадки лісу. У 2020 році через  ковід-карантин  участь в акції громадськості та учнів шкільних лісництв була обмеженою. Слід відмітити, що позитивного авторитету лісівникам Компаніївщини додають лісові передноворічні ярмарки, які лісгосп традиційно організовує на територіях громад за місцем знаходження лісництв з використанням галузевих рекламних банерів та стендів.

Пріоритетом у роботі лісгоспу в минулому році залишалась бути профорієнтація молоді  через  навчання в учнівських лісництвах. В умовах дистанційного  навчання, учні шкільного лісництва «Зелена Планета», яким опікується колектив Компаніївського лісгоспу, отримували нові знання  про ліс під час уроків в онлайн-форматі. Спостереження за станом флори і фауни лісів рідного краю школярі проводили індивідуально, а фото факти своїх досліджень надсилали педагогу-керівнику для узагальнення. Лісові фахівці лісгоспу протягом навчального року  тісно співпрацювали з керівником шкільного лісництва Світланою Полтавець з питань підготовки лісівничих тем для онлайн-навчань. Сьогоднішні досягнення  вихованців шкільного лісництва «Зелена Планета»  переконують лісівників Компаніївщини в тому, що ми маємо справжню надійну зміну, що наша праця не буде змарнована, теперішні юні лісівники, без сумніву, стануть справжніми лісовими професіоналами  –  збережуть і примножать ліси степової Кіровоградщини.

Наразі лісівники державного підприємства «Компаніївське лісове господарство» розробляють нові проекти по зв’язках з громадськістю на 2021 рік, із врахуванням вимог часу, які б забезпечували  в подальшому зростання іміджу підприємства, лісової галузі Кіровоградщини і всієї України.

Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 196 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: