Головна » 2019 » Грудень » 16

Під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, яке відбулося 13 грудня на базі відокремленого підрозділу НУБіП «Боярська лісова дослідна станція», начальник відділу охорони і захисту лісів Держлісгаенттсва Ігор Будзінський окреслив низку проблем лісової галузі, які потребують законодавчого та нормативного врегулювання.

«По-перше, в Україні відсутнє стратегічне бачення держави щодо основоположних пов’язаних з лісом питань, зокрема, розподілу власності на ліси, ролі держави у збалансованому лісоуправлінні, напрямків та цілей розвитку лісового господарства як на національному, так і на регіональному рівнях. Стратегія розвитку галузі повинна здійснюватись із залученням всіх зацікавлених сторін», - зазначив він.

Ігор Будзінський звернув увагу на те, що нагальною потребою є також оновлення інформації про ліси України.

«Для проведення Національної інвентаризації ліс ... Читати далі »

Переглядів: 265 | Додав: Юлия | Дата: 16.12.2019 | Коментарі (0)

Серед заходів, які впроваджує Держлісагентство на виконання завдань Президента та Уряду, – електронний реєстр дозвільних документів на заготівлю деревини та онлайн карта рубок («Ліс у смартфоні»), відкрито інформацію про деревину. Про це повідомив т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів України Віталій Дудка під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування. Засідання відбулося на базі відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Боярська лісова дослідна станція», 13 грудня 2019 року.

«Наразі є два основоположних документи, які окреслюють перші напрями нашої роботи. По-перше, це Указ Президента У ... Читати далі »

Переглядів: 252 | Додав: Юлия | Дата: 16.12.2019 | Коментарі (0)

http://lis-kr.gov.ua/uploads/news/cWtwEPGSF0n6WRm20CkamQdD3.JPG

У лісогосподарських підприємствах Кіровоградщини триває реалізація новорічних ялин.Станом на 11 грудня у лісівників придбали 23,4 тисячі штук новорічних красунь на суму 2,2 млн. гривень. Вартість ялинок становила в середньому 94,4 гривні за одиницю.

При заготівлі хвойних дерев шкода довкіллю та лісовим насадженням не завдається. Вирощують новорічні дерева на спеціальних промислових плантаціях. На них зростає 634 тисячі штук сосни кримської та звичайної і ялини звичайної. З них не менше 32 тисяч штук лісівники готові реалізувати нинішньої зими.

Напередодні новорічних свят працівники лісу беруть під особливий контроль стан охорони шпилькових насаджень від браконьєрів. Ведеться цілодобове патрулювання плантацій новорічних ялин.

За незаконно зрубані хвойні деревця передбачена ... Читати далі »

Переглядів: 252 | Додав: Юлия | Дата: 16.12.2019 | Коментарі (0)