Головна » 2020 » Лютий » 11

6 лютого Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький зустрівся з представниками громадських екологічних організацій, зокрема, представником МБО «Екологія-Парво-Людина» Петром Тєстовим, незалежним експертом Дмитром Карабчуком, народним депутатом України VIII скликання Остапом Єднаком.

Голова Держлісагентства обговорив з ними питання ведення лісового господарства в Україні, природо-заповідного фонду, боротьби з незаконними рубками шляхом залучення громадськості до моніторингу лісопорушень, необхідності розроблення методики оцінки екосистемних послуг та ін.

Представники громадськості позитивно оцінили створення онлайн-платфоми lk.ukrfores ... Читати далі »

Переглядів: 248 | Додав: Юлия | Дата: 11.02.2020 | Коментарі (0)

5 лютого Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки в лісах)"

Законом посилено відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки в лісах.
Відповідні зміни внесено до Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Змінами до статті 77 КУпАП збільшено розміри штрафів.
Так, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах на громадян накладається штраф від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
А за дії, що призвели до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, передбачається накладення штрафу на громадян - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів неоподатковуваних мінімумів, а на посадових осіб - від шістдесяти до ста двадцяти неоподатковув ... Читати далі »

Переглядів: 251 | Додав: Юлия | Дата: 11.02.2020 | Коментарі (0)

Проведення Національної інвентаризації лісів стоїть одним із перших на порядку денному. Ми відкриті до співпраці з нашими міжнародними партнерами, щоб якнайшвидше запустити процес. На цьому наголосив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький на зустрічі з представниками Німецько-українського агрополітичного діалогу (APD).

«Ми маємо показати, що Україна це не країна корупції. Вже зроблено багато речей, які будуть аргументом для суспільства та інших країн, що Україна очищається та запроваджує ефективні заходи боротьби з корупцією. Стосовно лісової галузі – це і запровадження повноцінного електронного обліку деревини, проведення електронних аукціонів, відкритість та доступність інформації про лісове господар ... Читати далі »

Переглядів: 258 | Додав: Юлия | Дата: 11.02.2020 | Коментарі (0)