Головна » 2020 » Лютий » 17

Держлісагентство посилить залучення громадськості до проведення обліку чисельності тварин. Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький під час круглого столу у Верховній Раді України, який відбувся 14 лютого.

Захід був організований Комітетом Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування щодо обговорення проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» (щодо зміни порядку обліку тварин, які віднесені до державного мисливського фонду) (реєстр. № 2448).

«Ми розглядаємо важливе питання, а саме законопроект, який може створити надзвичайно складні наслідки для мисливського господарства України», - зазн ... Читати далі »

Переглядів: 275 | Додав: Юлия | Дата: 17.02.2020 | Коментарі (0)

12 лютого в Кропивницькому відбулась 8-ма позачергова конференція Кіровоградського обласного Товариства лісівників.

У роботі конференції брали участь заступник голови облдержадміністрації Максим Калінін, представники низки громадських організацій – обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок, Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь у Кіровоградській області, Федерації мисливського собаківництва, громадської організації «Е- екологія», ФСТ «Динамо», громадської організації «Товариство мисливців і рибалок «Сапсан», Кінологічної спілки України, представники Державної екологічної інспекції та Департаменту екології та природних ресурсів у Кіровоградській ... Читати далі »

Переглядів: 261 | Додав: Юлия | Дата: 17.02.2020 | Коментарі (0)

12 лютого відбулася зустріч Голови Державного агентства лісових ресурсів України Андрія Заблоцького з представниками деревообробних компаній, які здійснюють обробку дубових лісоматеріалів. На зустрічі обговорили питання запровадження електронних аукціонів з продажу деревини.

Голова Держлісагентства повідомив, що експериментальний проект дасть можливість визначити весь обсяг деревини та створити конкурентне ціноутворення. У подальшому це сприятиме визначенню балансу деревини, який існує в державі, та плануванню довгострокових інвестицій.

Наразі оприлюднено орієнтовну сортименту структуру заготівлі деревини на 2020 рік по Держлісагентству.

Представники деревообробного бізнесу загалом позитивно оцінили рішення Уряду щодо запровадження е-аукціонів. За їхніми словами цей крок принесе позитивні ... Читати далі »

Переглядів: 258 | Додав: Юлия | Дата: 17.02.2020 | Коментарі (1)