Головна » 2020 » Лютий » 21

Кабінет міністрів України проаналізує податкове навантаження на підприємства лісової галузі, і якщо воно виявиться надмірним і таким, що стоїть на заваді розвитку лісгоспів, його переглянуть.

Про це журналістам в Остерському держлісгоспі Чернігівщини сказав Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вже дав доручення проаналізувати податкове навантаження на підприємства галузі, але тут треба розбиратися. Тому що часто фінансові проблеми підприємств лежать у площині неефективності чи корупції - я не маю на увазі саме Остерський лісгосп. Ми знаємо, що в минулому році правила оподаткування зм ... Читати далі »

Переглядів: 271 | Додав: Юлия | Дата: 21.02.2020 | Коментарі (1)

21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Історія свята, на жаль, має трагічний початок. 21 лютого 1952 року у Бангладеш (Східний Пакистан). Пакистанська влада жорстоко придушила демонстрацію людей, які виражали свій протест проти урядової заборони на використання в країні своєї рідної — бенгальської мови.

Відтоді кожного року Бангладеш відзначає день полеглих за рідну мову. Саме за пропозицією цієї країни ЮНЕСКО проголосило 21 лютого Міжнародним днем рідної мови. Його відзначають ще з 2000 року.

За оцінкою фахівців, із 6000 мов, які нині існують, половина з них знаходиться під загрозою зникнення у найближче десятиріччя. Тому ЮНЕСКО своїм Рішенням прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи. ... Читати далі »

Переглядів: 250 | Додав: Юлия | Дата: 21.02.2020 | Коментарі (0)