Головна » 2019 » Грудень » 20 » 5 помилок, яких ми припускаємося при виборі ялинки
09:45
5 помилок, яких ми припускаємося при виборі ялинки

Кожного року тисячі родин заносять її з холоду й одразу вся кімната наповнюється ароматом лісу. У захваті всі: від дітлахів до котів, які планують щорічну акцію повалення ялинки. Саме з цим запахом для багатьох приходить відчуття свята. Як раніше, в дитинстві, коли мало хто знав про штучні ялинки, а про екологію не говорили взагалі.

Тепер більшість з нас стоять перед вибором – штучна чи жива.

У голові безліч питань: наскільки екологічна штучна ялинка, чи справді жива – це злочин, і чи варте взагалі свято зрубленого дерева?
Зазвичай, ялинки продають лісові господарства. Це приблизно як: одні фермери вирощують картоплю, а інші – ялинки. Тобто нині у вас є можливість купити ялинку, яка була вирощена спеціально, з метою подарувати вам відчуття свята.
Якщо ви купували ялинку, яку продавали незаконно, то ви підтримували браконьєрство і вирубку лісів. Якщо ви купували ялинку, яка легально потрапила до магазину, то ви підтримували українську економіку: були створені робочі місця, відраховані податки. Лісове господарство вирощувало ялинку саме з метою її продажу.
Згідно з даними організації Carbon Trust, штучні ялинки лишають по собі зовсім неекологічний слід. Карбоновий слід CO2 (об’єм вуглекислого газу, який було витрачено на виготовлення ялинки) досягає 40 кг (що у 10 разів більше, ніж від живої ялинки, яку спалили). Дві третини – це матеріали ялинки, одна третина – саме виробництво.
Вона залишатиметься на сміттєзвалищі близько 400 років. Деякі європейські країни взагалі планують відмовитися від продажу і використання штучних ялинок. А WWF і Greenpeace закликають не купляти штучну ялинку, якщо ви цього ще не зробили. Якщо ж ви вже є власником такої ялинки, то пам’ятайте, що використовувати її потрібно не менше 10 років.
Лісничий бізнес на ялинках доволі екологічний. Вони не забруднюють землю добривами, якийсь час ялинки виробляють кисень, це не вирубування зелених насаджень, і ви підтримуєте вітчизняного виробника.

Джерело:

https://life.pravda.com.ua/society/2019/12/19/239375/…

Переглядів: 345 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: