Головна » 2020 » Лютий » 21 » Кабмін перегляне податкове навантаження на підприємства лісової галузі - Гончарук
12:07
Кабмін перегляне податкове навантаження на підприємства лісової галузі - Гончарук

Кабінет міністрів України проаналізує податкове навантаження на підприємства лісової галузі, і якщо воно виявиться надмірним і таким, що стоїть на заваді розвитку лісгоспів, його переглянуть.

Про це журналістам в Остерському держлісгоспі Чернігівщини сказав Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вже дав доручення проаналізувати податкове навантаження на підприємства галузі, але тут треба розбиратися. Тому що часто фінансові проблеми підприємств лежать у площині неефективності чи корупції - я не маю на увазі саме Остерський лісгосп. Ми знаємо, що в минулому році правила оподаткування змінилися, і якщо побачимо, що навантаження дійсно надмірне й підприємствам важко працювати й бути успішними, ми, звичайно, будемо приймати рішення", - пообіцяв глава уряду.

Питання високого рівня оподаткування лісгоспів на нараді за участю Прем’єра порушив директор ДП "Остерське лісове господарство" Григорій Шульга. Він розповів, що це на сьогодні - найбільша проблема всіх підприємств галузі. Адже якщо раніше вони сплачували до бюджету 32% від загального обсягу реалізації, то, починаючи з 2019 року, платять 45-48%.

"Якщо в 2018 році в розвиток свого підприємства, а саме, на оновлення основних засобів, які допомагають нам у роботі, ми вклали 9 млн грн, то в 2019-му витратили усього 544 тис. грн", - зазначив Шульга.

За його словами, значне підвищення податкового навантаження на лісгоспи тягне за собою скорочення штатів та видатків на виконання робіт із догляду за лісовими культурами.

Директор додав, що торік в Остерському лісгоспі заробітна плата скоротилася на 12%. Відтак, підприємство втратило багатьох молодих фахівців. На сьогодні середня з/п становить 8700 грн.

Переглядів: 272 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Leonatp  
0
Как и многие наши сограждане искал как уехать в Польшу и найти работу.
Перечитал массу сайтов, пересмотрел много роликов на Ютубе, но больше всего мне понравился ресурс https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и опыт тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом пребывания в Польше. Так же узнал как подготовить документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/kak-uexat-v-polshu-na-zarabotki-v-2017-godu.html

Ім`я *:
Email *:
Код *: