Головна » 2020 » Лютий » 17 » Кіровоградське обласне Товариство лісівників провело позачергову конференцію
11:01
Кіровоградське обласне Товариство лісівників провело позачергову конференцію

12 лютого в Кропивницькому відбулась 8-ма позачергова конференція Кіровоградського обласного Товариства лісівників.

У роботі конференції брали участь заступник голови облдержадміністрації Максим Калінін, представники низки громадських організацій – обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок, Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь у Кіровоградській області, Федерації мисливського собаківництва, громадської організації «Е- екологія», ФСТ «Динамо», громадської організації «Товариство мисливців і рибалок «Сапсан», Кінологічної спілки України, представники Державної екологічної інспекції та Департаменту екології та природних ресурсів у Кіровоградській області.

Учасники заходу обговорили резонансні законопроєкти«Про внесення змін до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» (щодо зміни порядку обліку тварин, які віднесені до державного мисливського фонду), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які стосуються підготовки собак мисливських порід до полювання, а також регулювання чисельності деяких видів диких тварин».

Як підкреслила делегат конференції начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко, дані законопроєкти не тільки не захищають інтересів та не сприяють поліпшенню справ у лісовій та мисливській галузях, а й суперечать іншим нормам українського законодавства та можуть призвести до негативних результатів. Серед підстав, за яких вищезазначені документи не можна приймати в наявній редакції, Наталія Ревенко назвала, зокрема, заборону відстрілу хижих та шкідливих тварин; віднесення до компетенції місцевих рад прийняття рішень про затвердження переліку видів тварин, які не занесені до Червоної книги України, але є рідкісними або мають особливу цінність і підлягають особливій охороні на території відповідної ради.

Звернула увагу доповідач і на норму, якою до компетенції органів місцевого самоврядування віднесено прийняття рішення про розширення терміну «сезон тиші» з обмеженням господарської діяльності та добуванням об’єктів тваринного світу до 1 квітня й після 5 червня. А також наголосила на недоцільності проведення контрольних обліків тварин на вимогу будь-якого громадянина чи громадської організації в будь-який час тощо.

Від імені членів громадських організацій та лісівників виступаючі висловили стурбованість тими негативними для розвитку мисливського та лісового господарства наслідками, до яких може призвести ухвалення зазначених вище документів. Учасниками конференції було дано негативну оцінку впливу проектів законів на майбутнє мисливського та лісового господарства.

За результатами обговорення питань порядку денного конференція постановила схвалити та довести текст звернення до народних депутатів України, які балотувались від Кіровоградщини, і до Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування з проханням сприяти у поверненні на обговорення та доопрацювання вищезазначених проєктів законів.

Крім народних обранців та Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, звернення буде направлено Товариству лісівників України, а також депутату обласної ради Наталії Ревенко для внесення даного документа на розгляд сесії обласної ради.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 261 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: