Головна » 2019 » Грудень » 10 » На нараді в облдержадміністрації розглянули питання про стан навколишнього природного середовища та заходи щодо його поліпшення
14:48
На нараді в облдержадміністрації розглянули питання про стан навколишнього природного середовища та заходи щодо його поліпшення

9 грудня, на нараді під керівництвом голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Балоня розглядалось питання про стан навколиишнього природного середовища та заходи щодо його поліпшення.

Як повідомила начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко, на Кіровоградщині діє регіональна екологічна програма "Ліси Кіровоградщини» на 2016-2020 роки", якою передбачено 15,23 млн. грн. із обласного бюджету на створення захисних лісових насаджень. За період 2016-2019 років з обласного бюджету виділено 8,5 млн. грн., створено 2 451 га лісових насаджень, у тому числі 1010 га нових лісів. За 2019 рік підприємствами створено 434 га лісових культур, у тому числі нових лісів 206 га.

Наталія Ревенко зазначила, що з метою попередження скоєння незаконних рубок у лісах та полезахисних смугах затверджено план спільних заходів департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Головного управління Національної поліції в області, Управління захисту економіки в області, обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції в області.

Починаючи з 2015 року всі лісогосподарські підприємства використовують електронний облік деревини, що дає можливість запобігти нелегальному обігу деревини. Крім того на сайтах управління та лісогосподарських підприємств постійно оприлюднюються реєстр лісорубних квитків та заходи з поліпшення санітарного стану лісів.

З початку року рейдовими бригадами проведено 1685 рейдів по запобіганню незаконним рубкам та іншим лісопорушенням.

Проте, наголосила начальник управління, незважаючи на всі профілактичні заходи, державною лісовою охороною виявлено 21 випадок незаконних рубок, об’єм яких становить 223 куб. м., лісовому господарству заподіяно шкоду на суму 1 913 тис. гривень. Відшкодовано 17,3 тис. грн. Невстановленими лісопорушниками зрубано 201 куб. м., заподіяна шкода становить 1 683,6 тис. грн. До правоохоронних органів передано 8 справ на невиявлених лісопорушників (183,2 куб. м), заподіяна шкода - 1486,2 тис. грн., 1 справа на виявленого лісопорушника – 17,8 куб. м, заподіяна шкода - 197,4 тис. грн.

За результатами наради прийнято рішення щодо забезпечення належної взаємодії контролюючих органів з попередження незаконних порубок лісу та оперативного реагування на порушення лісового законодавства.

Джерело:

http://lis-kr.gov.ua/news/view/item/9.12.2019-na-naradi-v-oblderzhadministracii-rozglyanuli-pitannya-pro-stan-navkolishnogo-prirodnogo-seredovisha-ta-zahodi-shodo-jogo-polipshennya

Переглядів: 257 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: