Головна » 2019 » Грудень » 6 » НОВОРІЧНА ЯЛИНКА 2020
11:16
НОВОРІЧНА ЯЛИНКА 2020

З метою посилення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок хвойних насаджень у передноворічний період 2020 року, Державною екологічною інспекцією у Кіровоградській області спільно з правоохоронними органами та державною лісовою охороною розпочато операцію «Новорічна ялинка».

Державна екологічна інспекція у Кіровоградській області попереджає - за незаконне вирубування або пошкодження хвойних дерев, їх перевезення, зберігання, а також за порушення порядку реалізації новорічних ялинок наступає адміністративна відповідальність, а в окремих випадках – кримінальна.

На порушників чекає адміністративна відповідальність у вигляді грошових стягнень – штрафу в розмірі від 510 до 1020 гривень на громадян, а на посадових осіб від 2550 до 5100 грн. Окрім штрафних санкцій порушник має відшкодувати завдані збитки, які для хвойних дерев в зимовий період підвищуються в 3 рази, а в населених пунктах в 4 рази, що складає від 500 грн. і вище.

Згідно внесених змін до законодавства, кримінальна відповідальність настає, коли розмір шкоди перевищує 20 тис. грн., або при здійсненні правопорушення на території чи об’єкту природно-заповідного фонду.

Державна екологічна інспекція у Кіровоградській області звертається до громадян із проханням, у разі виявлення фактів незаконних порубок новорічних красунь, або їх реалізація повідомляти на телефон «Гарячої лінії» за номером (0522) 32-08-33.

 

Джерело: https://kir.dei.gov.ua

 

Переглядів: 273 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: