Головна » 2019 » Грудень » 5 » Охорона державного мисливського фонду триває
10:08
Охорона державного мисливського фонду триває

Працівники державної лісової охорони Кіровоградщини постійно здійснюють рейди з охорони державного мисливського фонду та боротьби з браконьєрством. Контроль за проведенням полювання та дотриманням мисливцями правил техніки безпеки здійснюють спеціалізовані бригади.

Нинішнього року державною лісовою охороною проведено 963 рейди. Участь у них брали 2390 чоловік. Перевіряючими було виявлено 79 випадків порушення правил полювання. У всіх випадках мисливці виходили за здобиччю без документів, визначених статтею 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання». На порушників накладено адміністративних штрафів у сумі 15079 грн., цими особами сплачено 14059 грн.

Нагадуємо, у Кіровоградській області триває мисливський сезон 2019/20 років. Нині дозволяється полювати одразу на три види мисливських тварин: пернату дичину, парнокопитних та хутрового звіра. Полювати можна по середах, суботах та неділях – на пернатих і парнокопитних і лише по неділях – на зайця-русака.

Шановні мисливці! Під час полювання дбайте про безпеку життя й дотримуйтесь правил поводження з вогнепальною зброєю. Не забувайте, що на полюванні при собі необхідно мати такі документи: відстрілочну картку або ліцензію, посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушення правил полювання, дозвіл на зброю, а також паспорт на собак мисливських порід у разі їх використання.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 249 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: