Головна » 2019 » Грудень » 5 » Питання охорони хвойних насаджень у передноворічний період обговорили на спільній нараді
10:46
Питання охорони хвойних насаджень у передноворічний період обговорили на спільній нараді

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства 3 грудня відбулась спільна нарада, під час якої розглянуто питання охорони хвойних молодняків від незаконного вирубування в передноворічний період 2019 року. У нараді взяли участь перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Середюк, начальник відділу лісового господарства Лариса Романська, головний спеціаліст – юрисконсульт Тетяна Коваленко, працівники державної лісової охорони, старший державний інспектор з ОНПС Кіровоградської області – завідувач сектором державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Олександр Яремчук, начальник відділу охорони публічного порядку управління превентивної діяльності ГУНП в Кіровоградській області Олександр Компанієць.

Учасники наради обговорили питання забезпечння взаємодії лісівників, правоохоронців та екологів при охороні шпилькових насаджень у передноворічний період.

Олег Середюк ознайомив присутніх з розпорядженням голови Кіровоградської ОДА від 15.11.19 р. № 1145-р «Про комплекс заходів, пов’язаних з реалізацією новорічних ялинок та охороною хвойних насаджень від незаконних порубок у передноворічний період 2020 року» та з проектом наказу Держлісагентства України «Про посилення охорони хвойних насаджень у період новорічно-різдвяних свят 2020 року». Представників Нацполіції та Держекоінспекції було поінформовано про використання під час реалізації ялинок самоклейок та бирок, за допомогою яких можна отримати інформацію про місце вирощування та реалізації хвойних дерев. А також обов’язковою умовою реалізації є наявність клейма на стовбурі та супроводжувальні документи, які видаються державними лісогосподарськими підприємствами.

Учасники наради обговорили низку заходів для попередженя можливих порушень законодавства й затвердили план проведення спільних рейдів з охорони хвойних молодняків.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 275 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: