Головна » 2020 » Лютий » 3 » В обласній державній адміністрації провели засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії
09:25
В обласній державній адміністрації провели засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

31 січня начальник Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко взяла участь у засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при обласній державній адміністрації. Учасники заходу обговорили питання порядку денного та затвердили план дій при підозрі захворювання (загибелі) птиці на високопатогенний грип.

Як повідомила Наталія Ревенко, на виконання рішень Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при ОДА, представники державної лісової охорони Кіровоградщини спільно з єгерською службою користувачів мисливських угідь забезпечують щоденне спостереження в мисливських угіддях за дикою фауною. Дану роботу проводять 205 єгерів.

Станом на 31 січня, загиблих або підозрілих на захворювання африканської чуми свиней в угіддях області диких кабанів не виявлено, фактів загибелі пернатої дичини не зафіксовано. З метою недопущення розповсюдження сказу в мисливських угіддях області постійно здійснюються заходи з регулювання чисельності хижих та шкідливих тварин, зокрема лисиці. Протягом 2019 року добуто 2200 голів лисиці.

На випадок виникнення надзвичайної ситуації, користувачам мисливських угідь доведені телефони гарячих ліній обласного управління лісового та мисливського господарства та Головного управління Держпродспоживслужби в області. Інформування з боку користувачів мисливських угідь відбувається в робочому режимі щотижня.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Переглядів: 251 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: