Головна » 2019 » Листопад » 25

По завершенню польових робіт з базового лісовпорядкування у лісах ДП « Компаніївський лісгосп» відбувалась нарада за участю фахівців лісового господарства лісгоспу та спеціалістів Харківської лісовпорядної експедиції ВО « Укрдержліспроект».

Учасники наради заслухали доповідь лісовпорядної партії Малтапар Л.В. про короткий аналіз господарської діяльності лісгоспу за ревізійний період і основні положення проекту організації та розвитку лісового господарства на наступний ревізійний період.

В дискусійній формі лісівники і лісовпорядники обговорили проблемні питання сьогодення ,озвучили позитивні зміни , які відбулись за звітний період,наголосили на недоліках , які потребують першочергового вирішення та намітили шляхи і перспективи лісового господарювання на майбутній ревізійний період.

Загальний висновок наради – діяльність державного підприємства « Компаніївське лісове господарство» за попереднє 10-ліття визнано задовіль ... Читати далі »

Переглядів: 276 | Додав: Юлия | Дата: 25.11.2019 | Коментарі (0)

Державні лісогосподарські підприємства розпочали реалізацію новорічних ялинок, які заготовляються на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів. Такі методи мінімізують шкоду для навколишнього середовища.

Варто зазначити, що до сфери управління Держлісагентства належать 73% лісового фонду України, а тому забезпеченням новорічними ялинками займаються, ще й інші лісокористувачі.

У галузі проводяться заходи для того, щоб задовольнити потребу в новорічних ялинках, не завдаючи шкоди для лісу:

- на площі близько 5 тис. га створені спеціальні плантації новорічних ялинок, де зростає 14,1 млн шт. хвойних дерев різних порід та віку, з них 2,8 млн шт. стандартні, які можливі для реалізації;

- щороку в грудні передбачається проведення рубок догляду за лісом в загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати (відсортувати) близько 1 млн. шт. новорічних ялинок;

- у низці областей вирощують ялинки в горщиках; ... Читати далі »

Переглядів: 275 | Додав: Юлия | Дата: 25.11.2019 | Коментарі (0)