Головна » 2019 » Листопад » 01

Пріоритетним напрямком діяльності ДП «Компаніївський лісгосп» є створення захисних лісових насаджень в степовій зоні Кіровоградщини. Оскільки ліс починається з насіння, то заготівля лісового насіння є одним з найважливіших етапів у справі лісорозведення і відновлення.

Для власних потреб по виконанню планових завдань створення молодих лісів у лісгоспі щороку вирощується від 600 тисяч до 1 млн. сіянців та саджанців, а для цього лісівники в осінній період заготовляють необхідну кількість лісового насіння. Зокрема, в цьому році заплановано заготовити 2250 кг лісового насіння , в тому числі жолудів дуба звичайного 19 ... Читати далі »

Переглядів: 244 | Додав: Юлия | Дата: 01.11.2019 | Коментарі (0)

Впродовж року державне підприємство «Компаніївське лісове господарство» реалізовує населенню дрова паливні. Так, станом на 1 листопада цього року лісгосп вже продав 7690 куб. м дровяної деревини різних порід. З них, населенню – 7627 куб м, закладам соціальної сфери – 63 куб. м.

На даний час для всіх покупців встановлені наступні ціни з ПДВ за 1 куб.м.

1 група Деревина дровяна непромислового використання

-твердолистяна - 660 грн;

-сосна - 420 грн.

Довідки з питань придбання дров за телефонами:

ДП «Компаніївський лісгосп» & ... Читати далі »

Переглядів: 792 | Додав: Юлия | Дата: 01.11.2019 | Коментарі (0)

З 2 листопада розпочинається сезон полювання на диких парнокопитних тварин, триватиме він до 29 грудня включно. Полювання на кабана, оленя та козулю дозволено по суботах і неділях.

Обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує мисливцям, що найголовнішим під час проведення колективних та облавних полювань є дотримання правил безпеки при користуванні зброєю на всіх етапах полювання та виконання вказівок розпорядника полювання (працівника користувача мисливських угідь, який керує процесом і контролює виконання правил проведення полювання).

Правила поводження з мисливською вогнепальною зброєю на полюванні визначені Положенням «Про правила проведення полювань, поводження із зброєю та порядком видачі ліцензій на добування мисливських тварин», затвердженим наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17.10.2011 року за № 549.

Відповідно до Положення під час проведення полювань суворо заборонено:

  1. н ... Читати далі »
Переглядів: 256 | Додав: Юлия | Дата: 01.11.2019 | Коментарі (0)

Днями відбулася робоча зустріч у підкомітеті з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, яка була присвячена питанням ефективності функціонування державної системи моніторингу довкілля.

Зустріч ініціював народний депутат України, Голова підкомітету Верховної Ради України з питань державного моніторингу навколишнього природного середовища Павло Якименко.

На зустріч були запрошені представники суб’єктів державної системи моніторингу довкілля – Міністерства енергетики та захисту довкілля, Міністерства розвитку громад і територій, Державного агентства водних ресурсів, Державного агентства лісових ресурсів, Державного агентства з управління зоною відчуження, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної служби геології та надр, Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, Державної екологічної інспекції.

Представники суб&r ... Читати далі »

Переглядів: 268 | Додав: Юлия | Дата: 01.11.2019 | Коментарі (0)

Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо введення заборони суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону» (реєстр. № 0873).

Законом внесено зміни до законів України «Про природно-заповідний фонд України» та «Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону».

Зокрема, Законом встановлюватиметься заборона на проведення суцільних рубок у гірських ялицево-букових деревостанах, суцільних рубок головного користування та будь-яких інших суцільних рубок у високогірних лісах, у лісах у лавинонебезпечних та селенебезпечних басейнах та в берегозахисних ділянках лісу в Карпатському регіоні України, крім розробки суцільних вітровалів і буреломів, а також пошкоджених хворобами і шкідниками насаджень.

Також зміна ... Читати далі »

Переглядів: 262 | Додав: Юлия | Дата: 01.11.2019 | Коментарі (0)

29-го жовтня в рамках проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» відбувся семінар «Отримання та аналіз ринку деревини – нові можливості для України», у якому брали участь фахівці Тюнен-Інституту міжнародного лісового господарства та лісової економіки, які представили сучасні методи аналізу ринку деревини, розроблені в Тюнен-Інституті міжнародного лісового господарства та економіки виробництва продукції лісівництва, науковці, представники деревообробних підприємств і громадських організацій.

  • час семінару обговорювали ситуацію, яка склалася на ринку деревини в Україні, а колеги з Тюнен-Інституту міжнародного лісового господарства та економіки виробництва продукції лісівництва ділилися досвідом роботи німецьких лісівників і деревообробників. Зокрема, йшлося про те, що зараз прослідковується спад реалізації лісопродукції, а мораторій на експорт деревини не дав очікуваних результатів - деревообробка в Україні не запрацювала на повну. ... Читати далі »
Переглядів: 276 | Додав: Юлия | Дата: 01.11.2019 | Коментарі (0)

Працівники лісової охорони постійно здійснюють рейди з охорони державного мисливського фонду та боротьби з браконьєрством. Контролюють проведення полювання та дотримання мисливцями правил техніки безпеки спеціалізовані бригади. Державною лісовою охороною в 2019 році здійснено 846 рейдів та виявлено 53 випадки порушення правил полювання. У всіх випадках мисливці здійснювали полювання без документів, визначених статтею 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання». На порушників накладено адміністративних штрафів у сумі 8449 грн.

У Кіровоградській області триває мисливський сезон 2019/20 років. Нині дозволяється полювати на качок, лисок, куликів, голубів, гусок, перепілок і фазанів. Днями полювання є середа, субота та неділя.

                                                              &nb ... Читати далі »

Переглядів: 282 | Додав: Юлия | Дата: 01.11.2019 | Коментарі (0)