Головна » 2019 » Листопад » 08

                                                               

Лісокультурна кампанія-2019 у Компаніївських лісівників на етапі завершення. У звітному році лісгосп продовжував виконувати завдання регіональної екологічної програми «Ліси Кіровоградщини» по створенню захисних лісових насаджень, яких посаджено на площі 27 га. Лісовідновлення на площах минулорічних зрубів проведено на площі 1,7 га. Доповнення лісових культур, закладених у попередні роки, провели на площі 7,0 гектари ... Читати далі »

Переглядів: 287 | Додав: Юлия | Дата: 08.11.2019 | Коментарі (0)

 
  • Женеві 4-7 листопада 2019 р. проходить П’ятий Європейський тиждень з питань лісів «For?t 2019», в рамках якого відбуваються 77-а сесія Комітету з лісів та лісової промисловості Європейської економічної комісії (ЄЕК) ООН та 40-а сесія Європейської лісової комісії Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО). Цього року згадані заходи проходять під спільним гаслом «Ліси та циркулярна економіка».

Учасники засідань обговорюють розвиток політики щодо лісів на глобальному та регіональному рівнях, з урахуванням підсумків 14-ї сесії Форуму ООН з лісів, регіональний внесок до Стратегічного плану ООН щодо лісів, а також роль лісової промисловості у досягненні Цілей сталого розвитку.

Від України у П’ятому Європейському тижні з питань лісів беруть участь представники Державного агентства лісових ресурсів та Постпредства України у Женеві.

Джерело: ... Читати далі »

Переглядів: 285 | Додав: Юлия | Дата: 08.11.2019 | Коментарі (0)

6-го листопада за ініціативи народних депутатів і організаційної підтримки Товариства лісівників України на базі на кафедри ботаніки дендрології та лісової селекції НУБіП відбулася робоча нарада з питань регулювання ринку деревини. Йшлося і про майбутнє реформування лісового господарства.

У нараді брали участь народні депутати, науковці, представники Державного агентства лісових ресурсів України, деревообробники. Питання: як реформуватиметься лісове господарство, які зміни чекають на лісогосподарські підприємства, чи залишаться лісгоспи юридичними особами, безперечно хвилюють всіх. А думки депутатів щодо реформування лісового господарства, звичайно, цікавили всіх. Дискусія була жвавою.
Було створено робочу групу, для роботи над єдиним законопроектом про ринок деревини, який відповідав би вимогам сьогодення, задовольняв би побажання і лісівників і деревообробників.
Голова Товариства лісівників України Юрій Марчук запропонував прямо у законі (нині про це сказано ли ... Читати далі »

Переглядів: 271 | Додав: Юлия | Дата: 08.11.2019 | Коментарі (0)