Головна » 2019 » Листопад » 11

На сьогодні вже шість областей України підключено до політного проєкту e-реєстру заготівлі деревини та онлайн-карти рубок.

У реєстрі станом на 11 листопада оприлюднено інформацію про 30,6 тис. виданих дозвільних квитків на заготівлю деревини. Онлайн-карта рубок поширюється на Чернігівську, Полтавську, Рівненську, Київську, Волинську, Тернопільську області.

Кожна людина може зайти з комп’ютера чи телефону на сайт LK.UKRFOREST.COM та ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на карті законність здійснення рубок.

Реєстр містить низку опцій, зокрема, можна обрати необхідну область, лісгосп, лісництво, квартал та виділ, систему і тип рубок, їхній стат ... Читати далі »

Переглядів: 306 | Додав: Юлия | Дата: 11.11.2019 | Коментарі (0)

Одна з найстаріших кафедр одного з найстаріших університетів України – відтворення лісів та лісових меліорацій – відзначила 7 листопадаі свій 100-річний ювілей.

З цієї нагоди на базі ННІ лісового і садово-аркового господарства розпочала свою роботу міжнародна науково-практична конференція «Відтворення лісів та лісова меліорація в Україні: витоки, сучасний стан, виклики сьогодення та перспективи в умовах антропоцену». В її межах відбулося урочисте засідання вченої ради ННІ, на якому і віншували наших ювілярів.

І першим це зробив ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Згадуючи поважний вік кафедри-ювіляра, він підкреслив: це ще й надзвичайно приємна подія в житті вишу. А відзначаючи здобутки колективу за ост ... Читати далі »

Переглядів: 266 | Додав: Юлия | Дата: 11.11.2019 | Коментарі (0)

І

нтерв’ю Віктора Червоного.

Ми продовжуємо рубрику, у якій ведемо мову з колишніми керівниками лісової галузі. Сьогодні гість редакції – Голова Державного комітету лісового господарства України 2005–2006 років, перший віце-президент Всеукраїнської асо­ціації мисливців та користувачів мисливських угідь, Заслужений працівник лісового господарства України Віктор Червоний.

– Вікторе Олександровичу, як би Ви проаналізували той стан справ, у якому опинилася сьогодні галузь?

– Лісова галузь завжди показувала високу результативність, і нині вона продовжує ефективно працювати, на жаль, тільки на виживання, незважаючи на всі перепони, які їй чинять окремі політики. Сьогодні лісівників безпідставно звинувачують у «всіх гріхах».

Але треба бути об’єктивним: у кожній галузі є порядні і непорядні люди. На ... Читати далі »

Переглядів: 265 | Додав: Юлия | Дата: 11.11.2019 | Коментарі (0)

У соціальних мережах триває дискусія щодо доцільності внесення окремих змін до законодавства України стосовно заготівлі та вивезення деревини в гірських лісах Карпатського регіону.

Приводом такої дискусії став прийнятий нещодавно Верховною Радою України Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо введення заборони суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону» (реєстр. № 0873).

Зокрема, користувачі соціальних мереж обговорюють зміни, в яких йдеться про те, що заготівля та вивезення деревини в гірських лісах Карпатського регіону проводитиметься переважно з використанням природозберігаючих систем машин і механізмів та гужового транспорту, що забезпечуватимуть допустимий вплив на довкілля, а також із збереженням наявних вузькоколійних лісовозних залізниць та оптимізацією мережі лісових автодоріг.

Науковці з Українсь ... Читати далі »

Переглядів: 266 | Додав: Юлия | Дата: 11.11.2019 | Коментарі (0)

Народні депутати України зареєстрували проект Закону України «Про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів» (реєстр. № 2379).

Відповідні зміни до законодавства необхідні для того, щоб створити законодавчі умови впровадження в Україні Національної лісової інвентаризації як нової системи збору та узагальнення даних про ліси в загальнодержавному масштабі.

Завданнями законопроекту є правове визначення поняття Національної інвентаризації лісів, регулювання повноважень органів державної влади щодо її проведення.

Зазначимо, що в Україні державний облік лісів був проведений в 1996 та 2011 роках. Наразі актуальної інформації про ліси України немає. При цьому, процедура ведення державного лісового кадастру та обліку лісів на основі узагальнення даних лісовпорядкування не дозволяє отримати статистично достовірні оцінки показників.

... Читати далі »
Переглядів: 253 | Додав: Юлия | Дата: 11.11.2019 | Коментарі (0)