Головна » 2019 » Листопад » 21 » Інвентаризація лісокультурних об’єктів оцінює ефективність лісокультурного виробництва на підприємстві
11:41
Інвентаризація лісокультурних об’єктів оцінює ефективність лісокультурного виробництва на підприємстві

Проведення інвентаризації лісокультурних об’єктів, в ході якої обліковують і оцінюють якість всіх лісових культур не переведених в покриту лісом площу – один з важливих напрямків роботи лісівників.

В ДП «Компаніївський лісгосп» в 2019 році інвентаризацію проведено на загальній площі 518,3 га. Середній процент приживлення одно, -дво та трирічних лісових культур склав 77,0%. За класами якості: 30,1% лісових культур 1 класу, 60,9% – другого, 9,0% – третього.

За результатами інвентаризації переведено в покриту лісом площу та передано в експлуатацію 83,7 га лісових культур, які досягли нормативної зімкнутості крон, густоти та висоти. На площі 17,9 га заплановано доповнення лісових культур на наступний рік.

Фахівці лісгоспу також провели облік наявного садивного матеріалу окремо за кожною породою, з урахуванням виду та віку. Адже для висаджування на лісові ділянки придатні лише ті, які відповідають чинному стандарту. Ті ж , які не досягли стандартних розмірів – залишаються на дорощування. Встановлено, що в лісорозсадниках підприємства в поточному році вирощено 270 тис. штук сіянців основних лісо утворюючих порід. У шкільних відділеннях лісорозсадників вирощено 2,4 тис. шт. саджанців декоративних порід, які для осінньої посадки можуть придбати всі бажаючі за доступними цінами від виробника.

Обов’язковим етапом інвентаризації є і облік новорічних ялинок на плантаціях для встановлення кількості рослин, можливих для реалізації .

В Компаніївському лісгоспі на площі 60,1 га вирощується 121,3 тис. шт. новорічних дерев хвойних порід різного віку, з них готових до реалізації – 5,0 тис.шт.

На основі даних натурних оглядів лісокультурних об’єктів при їх інвентаризації службою головного лісничого лісгоспу буде проведено аналіз та складено оцінку ефективності проведення комплексу лісокультурних заходів, які здійснювалися протягом вегетаційного періоду рослин.

Прес-служба

ДП «Компаніївський лісгосп»

Переглядів: 271 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: