Головна » 2019 » Листопад » 1 » Осінні турботи господарів лісу
15:38
Осінні турботи господарів лісу

Пріоритетним напрямком діяльності ДП «Компаніївський лісгосп» є створення захисних лісових насаджень в степовій зоні Кіровоградщини. Оскільки ліс починається з насіння, то заготівля лісового насіння є одним з найважливіших етапів у справі лісорозведення і відновлення.

Для власних потреб по виконанню планових завдань створення молодих лісів у лісгоспі щороку вирощується від 600 тисяч до 1 млн. сіянців та саджанців, а для цього лісівники в осінній період заготовляють необхідну кількість лісового насіння. Зокрема, в цьому році заплановано заготовити 2250 кг лісового насіння , в тому числі жолудів дуба звичайного 1960 кг.

В даний час лісівники Компаніївського лісгоспу активно ведуть заготівлю лісового насіння. З причин не врожайності дуба звичайного Компаніївським та Кіровоградським лісництвами заготовлено лише 540 кг жолудя .

Особливо важливою у лісо вирощування є якість посівного матеріалу. Тому зразки від заготовленої партії насіння працівники лісництв відправлятимуть до лісонасінневої лабораторіі ДП «Український лісовий сілекційний центр» для визначення кондиційності насіння та класу якості. Якісне насіння працівники лісу висіють у лісовий розсадник.

За рік-два з насіння лісових порід дерев та чагарників виростуть сіянці чи саджанці, які лісівники дбайливо висадять на постійне місце – туди, де через роки зеленітимуть зелені оази нашого степового регіону.

 

Сергій Леонтьєв,

Інженер лісових культур лісгоспу

Переглядів: 244 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: