Головна » 2019 » Листопад » 14 » Свято наближається – охорона посилюється
11:06
Свято наближається – охорона посилюється

У передноворічний період наступає гаряча пора у лісівників – треба і населення забезпечити новорічними деревцями без шкоди для довкілля і хвойні насадження вберегти від самовільних рубок.

Звичайно, більшість населення купує новорічні ялинки в лісництвах державних лісогосподарських підприємств та на ялинкових базарах, але є ще чимало любителів піти чи поїхати в лісовий масив і незаконно зрубати деревце. На превеликий жаль, саме перед Новим роком збільшується кількість випадків самовільних рубок у хвойних насадженнях, які завдають непоправної шкоди лісовим господарствам.

Аби хапуги не вирубували новорічних дерев у Компаніївському лісгоспі заплановано комплекс заходів щодо охорони хвойних насаджень. Посилено охорону спеціальних ялинкових плантацій та хвойних молодих насаджень – працівники державної лісової охорони цілодобово чатують на нелегальних заготівельників ялинок. Традиційно в боротьбі з лісовими браконьєрами лісівники співпрацюють з працівниками Нацполіції, Держекоінспекції, громадськістю. Розпочаті вже спільне рейди проводитимуться до настання Нового року.

Новорічна ялинка має створити всім святковий настрій і подарувати приємні клопоти, пов’язані з її прикрашанням, а не проблеми зі сплатою штрафів та збитків за лісо порушення.

Нагадуємо: згідно діючого законодавства до лісопорушників застосовуються наступні штрафні санкції:

діаметр дерева у корі біля шийки кореня розмір шкоди

до 10 см 1152 грн

10,1-14 см 1500 грн

14,1-18 см 1852 грн

Закликаємо громадян не порушувати законодавство та купувати лише марковані новорічні дерева сосни і ялини.

Ольга Артеменко,

Інженер лісового господарства ДП «Компаніївський лісгосп»

 

Переглядів: 289 | Додав: Юлия | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: